Motorina se va scumpi din nou

Posted in Politica on Sep 30, 2009

Dupa cum se stie, fermierii sunt foarte nemultumiti de ordinul 35 al ANSVSA, care ii obliga pe agricultorii care vand produse de origine animala in piete sa achite o taxa de 300 de lei. Inainte, aceeasi taxa a fost de 10 lei. De asemenea, Agrostar, conform presedintelui Stefan Niculae, mai solicita reducerea pretului la motorina cu 50 %, cat si trecerea ANSVSA la MAPDR.

 Toate nemultumirile agricultorilor au facut obiectul unor proteste sustinute zilele trecute in fata MAAP, cat si in fata Guvernului. Cat priveste rezultatele, deocamdata trebuie sa asteptam sa se termine circul din coalitie si abia apoi mai vedem ce si cum. Citind revendicarile fermierilor , absolut intemeiate, bineinteles, gandul mi-a zburat automat spre piata petrolului.

Analistii si jucatorii din domeniu vorbesc tot mai des despre o iminenta crestere a pretului petrolului, aflat, pentru o buna bucata de timp, intr-o stare de relativa inconsecventa. Daca pretul motorinei va creste substantial ma gandesc cu infrigurare ca fermierii romani, in lipsa subventiilor, vor fi loviti exact in moalele capului. Un articol relevant pe aceasta tema puteti citi pe blogul khris.ro

Pana in momentul in care motorina se va scumpi, din nou, ar fi bine ca guvernantii sa conceapa deja un plan despre cum vor putea veni in ajutorul  fermierilor. Ceva imi spune insa ca nu se va intampla deloc asa. Bine ar fi sa ma insel eu !


Continut asemanator:

Comments are closed.


  • You Avatar