Banii Fermierului | Cosmarul fermierilor

Fermierii romani au senzatia ca traiesc un cosmar. Desi exista legi care le da dreptul la subventii, pentru a-si  putea capata banii, ei trebuie sa iasa in strada. Zilele trecute, exact in acest scop, agricultorii au ajuns pana la  presedintele tarii.

Desigur, la discutiile fata in fata, toti demnitarii le dau dreptate fermierilor. Insa dupa ce pleaca acasa, oficialii se fac ca uita de promisiuni si lucrurile se reintorc in anormal. Chiar asa: oare mai a ramas ceva normal in tara asta?!

In timp ce politicienii (isi ) cauta un guvern, fermierii se uita ingroziti la evolutia cursului bancar. Nimanui nu-i vine sa creada ca,  de la 3,70 de lei, cat a costat euro  in vara anului trecut, astazi acelasi euro face 4,3 lei.  Si inca mai creste ! Iar cei care au credite pe cap tremura la fiecare devalorizare a leului. Isi fac socoteli peste socoteli in fiecare saptamana, cu cat creste rata luna viitoare. Din pacate, datornicii n-au prea multe solutii la indemana.  Toata lumea le spune sa taie din cheltuieli, dar oamenii au ajuns deja la fundul sacului.

Problema cea mare este ca vine iarna, cand toate costurile cresc, uneori cu 20-30 la suta. Animalele trebui sa manance in continuare, terenul trebuie lucrat corespunzator. Cheltuielile cu regie urca si ele. De fapt, toti vor un singur lucru: bani, bani, bani.

Oare, ce-i de facut?

Continut asemanator: