Fabricile de tractoare ale lui Ceausescu devin supermarketuri capitaliste

Posted in Economie, Utilaje agricole on May 07, 2012

 

Presa centrala scrie ca Grupul francez Auchan a cumpărat pentru circa 25 de milioane de euro platforma de 100 de hectare de la Tractorul Braşov, care va fi transformată în următorii zece ani într-un amplu proiect imobiliar.

Stirea cu pricina anunta, de fapt, “modelul” prin care industria romaneasca s-a transformat in ultimii 20 de ani. In Romania,  locul fabricilor “comuniste”, care asigurau locuri de munca,  dar si produse, a fost luat de  supermarket-uri, unde oamenii consuma, nu castiga bani.

Au romanii nevoie de tractoare ? Sigur ca au. Si de unde le cumpara, din moment de producatorii autohtoni au ajuns “pe butuci’ ? Stie orice fermier ca utilajele agricole se pot achizitiona de de reprezentantele straine, mai toate brandurile mondiale consacrate avand astazi filiale in tara noastra.

Urmarea unor astfel de “fenomene” economice ? Noi continuam sa producem mancare tot mai scumpa, in vreme ce companiile vestice gasesc aici piata de desfacere atat pentru tractoare, cat si pentru harana. Curat capitalism !


Continut asemanator:

Comments are closed.


  • You Avatar