Archive for May, 2014

Cautati noi tehnologii de biomasa, biogaz, cogenerare ? Intalniti firme din Germania, Spania, Italia, peste 3 saptamani, la Targul RoEnergy Bucuresti05.15.14

BIObanner_BIO

In ciuda instabilitatii legislative din ultima vreme, pana in prezent, 2014 a adus foarte multe proiecte racordate la retea. Cumva pe tacute, parca departe de vocile critice, companiile si-au vazut in continuare de afaceri, sporind mega watii instalati in mod spectaculos.
Potrivit vicepresedintelui ANRE, Emil Calota, in acest an, productia de energie regenerabila din Romania ar putea creste de la 6,3 TWh, cat s-a inregistrat in 2013, la aproape 10 TWh, ceea ce reprezinta un plus de 60%. Practic, investitiile au acoperit toate domeniile: solar fotovoltaic, biomasa / biogaz, cogenerare, eolian si microhidrocentrale.

Regenerabilele se reunesc in 11-13 iunie 2014 la Bucuresti !
In luna iunie 2014, companii din Germania Spania, Italia, Grecia, Bulgaria, SUA, Asia, care continua sa parieze pe potentialul energetic al Romaniei, vor fi prezente, cu stand expozitional, la a IV-a editie a Targului International RoEnergy Bucuresti in 11,12,13 iunie 2014, la ROMAERO, Baneasa, sector 1.
Prin expozitie si manifestarile conexe, editia RoEnergy 2014 vine cu teme de mare aplicabilitate practica: Cata energie poate produce un acoperis, Workshop pentru bucurestenii interesati sa-si produca, in regie proprie, curent electric pe acoperisul casei, Cum puteti obtine energie din deseuri, Microhidrocentralele in 2014: probleme si solutii, etc.
In 13 iunie 2014 va avea loc Conferinta Internationala Bioenergie (biomasa, biogaz, cogenerare ) in ferme si fabrici, intre realitati si posibilitati, editia a IV-a

Mai multe detalii aici.
Sapphire Sponsor RoEnergy 2014: “Info Day Trace”, manifestare organizata de catre ENERO, cu prezentari pe tema Eficientei energetice in cladiri, in cadrul Conferintei Energia solara in Romania din data de 11 iunie 2014.

Compania dumneavoastra detine stand la Targul RoEnergy din iunie 2014 ?
Din 2010, an de an, organizatorii Targului RoEnergy aduc in tara tehnologii si know how pentru dezvoltarea Energiilor Regenerabile, contribuind astfel la mentinerea unui mediu curat, concomitent cu sustinerea unei cresteri economice sustenabile.
Pana in prezent, Targul RoEnergy, in editiile sale din Bucuresti si din Timisoara, a fost gazda a numeroase companii cu traditie puternica in energie, provedind din peste 20 de tari ( Germania, Italia, Spania, Franta, Grecia, Polonia, Bulgaria, SUA, China, Coreea de Sud, etc), respectiv de pe trei continente ( Europa, Asia si America de Nord).
Companiile interesate de proiecte energetice sunt asteptate sa participe, ca si Expozanti, la Targul RoEnergy Bucuresti pentru a cunoaste noi parteneri de afaceri si pentru a-si imbunatati portofoliul de clienti. (informatii suplimentare si oferte de pret se pot obtine la info@roenergy.eu si marketing@roenergy.eu

Posted in Energii Regenerabilewith Comments Off on Cautati noi tehnologii de biomasa, biogaz, cogenerare ? Intalniti firme din Germania, Spania, Italia, peste 3 saptamani, la Targul RoEnergy Bucuresti

Ambitiile Maschio Gaspardo in lume si in Romania05.03.14

M

Conform unor surse ale companiei Maschio Gaspardo, producatorul italian de utilaje agricole, prezent si in Romania ( fabrica din Chisineu- Cris, judetul Arad), are planuri mari pentru 2014-2018, dupa cum urmeaza:

1. Realizarea unei fabrici de producţie în China cu o suprafaţă de 33.000 mp.
2. Extinderea cu 10.000 mp a fabricii Maschio Gaspardo din România;
3. Continuarea extinderii fabricilor din Italia pentru a îmbunătăţi capacitatea de producţie
4. Extinderea filialelor de vânzări din străinătate
5. Întărirea prezenţei Grupului în America de Sud şi de pe continental African.

Posted in Fermieri & Companiiwith Comments Off on Ambitiile Maschio Gaspardo in lume si in Romania

Peste 25-30 de ani, hectarul de teren agricol va costa 100.000 de euro, iar fermierii vor avea cea mai invidiata meserie din lume05.03.14

CUSUT

 

Domeniul agricol, daca poate n-ati observat, evoleaza in ritm accelerat. Este evident pentru orice analist ca o serie de cuceriri tehnologice imbunatatesc in fiecare zi viata fermierilor, dar mai ales rentabilitatea si eficienta producatorilor agricoli  din lumea intreaga.

Incercam un exercitiu, o calatorie in timp, daca doriti, pentru a anticipa cum va arata agricultura Romaniei, respectiv viata rurala peste 20-30 de ani.

1. Fermierii vor primi subventii cuprinse intre 2.000 si  3,000 de euro per hectar.

2. Fermele vor fi legate intre ele prin sosele, internetul va fi omniprezent iar avioanele utilitare o obisnuinta.

3. Tractoarele vor fi conduse prin GPS din birou ori de la capat de parcele.

4. Animalele vor fi controlate prin wireless ( starea de sanatate, lactatie, etc).

5. Accesul in profesia de inginer agronom va fi deosebit de greu.

6. Legumele si fructele “eco” vor fi privilegiul unor clase exclusiviste de persoane.

7. Verificarea calitatatii produselor agricole va avea o miza economica, politica si sociala extraordinar de mare.

8. In loc sa -si faca, cu diverse ocazii, cadouri in flori ori bijuterii, oamenii isi vor darui unii altora un cos cu fructe bio.

9.  Terenul agricol va atinge preturi incredibil de mari: 100.000 – 150.000 de euro hectarul.

10. Excursiile la tara intr-un mediul autentic vor fi mai cautate decat vacantele in locuri exotice ori in jungla.

Posted in Fermieri & Companiiwith Comments Off on Peste 25-30 de ani, hectarul de teren agricol va costa 100.000 de euro, iar fermierii vor avea cea mai invidiata meserie din lume

La ce varsta se “pensioneaza” un fermier astazi ?05.03.14

hands-pt-batrani

Aflam din presa de o intentie a Guvernului australian: din 2035, varsta de pensionare va fi urcata la 70 de ani. In prezent, barbatii ies la pensie la 65 de ani, iar femeile la 60 de ani.

De ce vor sa faca asta oficialii din tara cangurilor ? Motivul nu e greu de ghicit: pentru a mai compansa din costurile financiare din cauza fenomenului de imbatranire a populatiei.

Aceeasi oficialii spun ca in cursul urmatorilor 30 de ani, numarul australienilor de peste 65 de ani se va dubla, iar cel al australienilor de peste 85 de ani se va tripla.

Desigur, aproape instantaneu aceasta stire ne duce cu gandul la Romania: oare, romanii la cati ani se vor pensiona peste 10-20 de ani ori poate chiar mai repede ?

Statutul salariatilor, a angajatilor in general difera de cel al unui fermier, liber intreprinzator. Dincolo de statistici, stim foarte bine ca acesta din urma lucreaza cat il tin puterile, fie ca a trecut de 65 ani, varsta la care, in mod normal, agricultorul ar fi trebuit sa fie deja la pensie. De fapt, cred ca probabil majoritatea fermierilor romani muncesc pana cand sanatatea si varsta le permit activitati fizice.

Posted in Socialwith Comments Off on La ce varsta se “pensioneaza” un fermier astazi ?

Agricultorii romani: multi, dar slabi05.01.14

KWS

 

Potrivit datelor statistice ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ( MADR),  in prezent, in Romania, exista 11.000 de fermieri, reprezentand 1 % din totalul agricultorilor, care exploateaza circa jumatate din suprafata agricola a tarii, in timp ce 700.000 de agricultori, care au intre 1 si 5 hectare, exploateaza 40 % din terenul agricol.

Exploatatiile agricole care numara sub 5 hectare reprezinta 92,5 % din totalul fermelor si utilizeaza 29,7 % din suprafata agricola ( fara gradini familiale si pepiniere pomicole ), in vreme ce fermele de peste 50 de hectare ( circa 21.000 ) detin 52 % din terenul autohton.

 

Ce pierd fermierii romani daca nu se unesc in asociatii ?

1. Forta de negociere cu autoritatile.

2. Preturi bune la achizitii.

3. Preturi mari la vanzari.

4. Imagine favorabila in proiecte nationale si internationale.

5. Alte avantaje care nu se pot dobandi decat in grupuri organizate.

 

Mai are cineva indoieli asupra avantajelor formelor asociative ?

Posted in Fermieri & Companiiwith Comments Off on Agricultorii romani: multi, dar slabi

  • You Avatar