Archive for September, 2013

Din 2014, in Romania se va interzice comertul cu lapte “muls cu mana”09.06.13

Incepand din 2014, Romania este obligata sa respecte normele UE privind calitatea laptelui. Concret, aceasta inseamna ca,  din ianuarie 2014,  crescatorii de vaci nu mai pot vinde pe piata laptele muls cu mana, devenind obligatorie folosirea de aparate de muls.

Reprezentantii crescatorilor de animale din Romania spun ca noile reglementari vor bulversa mici crescatori de vaci, deoarece acestia nu dispun de banii necesari achizitionarii aparatelor moderne de muls.

 

Posted in Fermieri & Companiiwith 1 Comment →

Sambata, 14 septembrie 2013, fermierii sunt asteptati la “Ferma de carne”09.05.13

 

Ferma de carne, sâmbătă, 14 septembrie 2013, Agromalim – Arad

 

Revista FERMA şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad organizează în ziua de 14 septembrie 2013, începând cu ora 10.30, în cadrul expoziţiei Agromalim de la Arad, conferinţa naţională FERMA DE CARNE, manifestare care îşi propune prezentarea principalelor direcţii de dezvoltare a acestui sector zootehnic în România, cu accent pe exploatarea şi ameliorarea pajiştilor destinate creşterii taurinelor şi ovinelor de carne, ameliorarea genetică şi creşterea efectivului de taurine şi ovine care să optimizeze producţia de carne premium, precum şi oportunităţile de valorificare pe piaţa locală şi externă.

 

Cum puteti participa ?

Ne puteţi contacta telefonic pentru detalii la 0722362241 sau prin email, la adresa: redactia@revista-ferma.ro
PROGRAMUL CONFERINŢEI „FERMA DE CARNE”
Data şi ora: 14 septembrie, ora 10.30
Locaţie: noua sală de conferinţe a Expo Arad Internaţional
(Arad, Calea Aurel Vlaicu, FN, ieşire spre Nădlac)
PARTEA I


10.30 Deschiderea lucrărilor conferinţei
10.45 Nicolae DRAGOMIR, profesor USAMVB Timişoara
Conversia în carne a producţiei pajiştilor naturale şi semănate
11.05 Ludovic CZISZTER, profesor USAMVB Timişoara
Rase şi hibrizi de bovine specializate pe producţia de carne. Întreţinere, producţie,
oportunităţi de valorificare, rentabilitate economică
11.25 Vasile PACHIŢANU, preşedinte Asociaţia Angus-RO, fermier
Vite pentru carne. ANGUS – oportunitate de afacere
11.45 Ioan HUŢU, preşedinte Unităţii de Extensie – Centru de consultanţă, USAMVB Timişoara
Adăposturi pentru întreţinerea ovinelor şi bovinelor de carne
12.05 Dan Gheorghe NEAŢĂ, Director general adjunct, Direcţia Politici Agricole şi Strategii în MADR
Strategia Ministerului Agriculturii privind sectorul creşterii bovinelor
şi ovinelor pentru carne. Statistici privind dinamica efectivelor şi a producţiilor,
piaţa de desfacere şi comportamentul de consum
12.25 Ioan PĂDEANU, profesor USAMVB Timişoara
Prezent şi perspective pentru oaia de carne în România
12.45 Constantin PASCAL, profesor USAMV Iaşi
Soluţii practice de obţinere sistematică a hibrizilor de carne la ovine
13.05 Stelian Vasile DĂRĂBAN, profesor USAMV Cluj-Napoca
Tehnologia şi structura de rasă, factori determinanţi în obţinerea cărnii de tineret ovin

Pauză de cafea

PARTEA A II-A


14.00 FERMA DE CARNE – întrebări şi răspunsuri
Proiecţie de video-reportaje realizate de echipa Ferma în ferme de bovine şi ovine
de carne, urmate de discuţii libere împreună cu proprietarii expolataţiilor respective

 

Posted in Fermieri & Companiiwith Comments Off on Sambata, 14 septembrie 2013, fermierii sunt asteptati la “Ferma de carne”

  • You Avatar