Archive for May, 2013

Energii regenerabile: Dupa parcurile PV, urmeaza boom-ul acoperisurilor care produc electricitate05.16.13

Dispuneti de un acoperis de cateva zeci de metri patrati ? Foarte probabil sa-l puteti transforma intr-o platforma cu panouri fotovoltaice. Consultati un specialist pentru a afla solutia optima. Proxima ocazie este Conferinta Energia solara in Romania, din data de 5 iunie 2013, din cadrul Targului RoEnergy Bucuresti, de la ROMAERO, Baneasa.

In data de 5 iunie 2013, in cadrul Targului International de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica in Constructii, RoEnergy Bucuresti 2013, de la ROMAERO, Baneasa, va avea loc Conferinta Internationala Energia solara in Romania, intitulata Industria PV, dificultati si provocari, editia a III-a.  Inscriindu-se in noul trend de crestere a eficientei energetice prin montarea de panouri solare pe acoperisuri, manifestarea se adreseaza administratorilor de cladiri mari ( spatii comerciale, supermarketuri, fabrici, unitati medicale, unitati hoteliere, etc ) aflati in cautare de solutii de reducere a costurilor cu energia.

 

Printre prezentarile care vor fi sustinute la conferinta Energia solara spicuim: Renolit AlkorSolar- smart system to fix solar panel on roofs, Solutii on grid de la Schuco International, Promovarea conceptului MILD-HOME la nivel local- case inteligente, aproape zero energie, Fotovoltaicul gandit altfel, o sansa pentru Romania, Servicii pentru module, sisteme si centrale fotovoltaice, One Holistic Vision on Future Energy System, Conditionarea aerului cu ajutorul energiei solare. Sisteme frigorifice de absorbtie de capacitate mica, etc.

<Schema de promovare a energiilor regenerabile in România (legea 220/2008),   este una foarte simplă: consumatorul sustine profitul investitorului. Cand avem supracompensare in aceasta schema, investitorul poate sa-si recupereze investitia si in 2 ani, dupa care ramane pe profit. In aceasta schema de sustinere, un consumator  care dispune in mod natural de suprafete de mai multe sute de metri patrati de acoperis plat, poate sa treacă  de la poziţia de consumator  la aceea de consumator/producator, astfel ca sa se protejeze de costurile tot mai ridicate ale facturilor de electricitate. Firesc va urma o corectie a schemei de “promovare”>explica Octavian Capatina, cercetator principal, director executiv Negoiu Impex, partener Targ RoEnergy.

In conditiile in care un comerciant dispune de 1000-2000 metri patrati de acoperis plat, acesta poate produce intre 100-120 MWh pe an, cu o investitie de 400 mii lei, care se va recupera intre 5 ani respectiv  7 ani ( in functie de forma finala a schemei de sprijin, aflata acum in analiza autoritatilor ).

<Marile magazine care consuma multa energie in timpul zilei, în special cu răcirea, pot profita şi de tariful orar diferenţiat reducând timpul de recuperare estimat. Daca mai tinem cont ca o astfel de investitie se poate realiza in mai puţin de 3 luni si nu va bloca in nici un fel activitatea curenta, aceasta oportunitate merita luata in calcul> sustine Octavian Capatina.

 

Targ cu expozanti din 13 tari

Conform analistilor RES, Targul RoEnergy Bucuresti 2013, din perioada 5-7 iunie 2013 de la Romaero, se anunta a fi cel mai important eveniment din domeniul energiilor regenerabile din Romania, cu un puternic impact asupra industriei de profil.

Pana in prezent si-au rezervat stand expozitional la Expozitie firme din 13 tari ( Germania, Italia, Franta, Spania, Polonia, Turcia, Bulgaria, Grecia, Ungaria, SUA , China, India, Romania). Printre expozantii RoEnergy Bucuresti mentionam: Solea AG, Schletter GmbH, RBB Aluminium Profiltechnik AG, Montagebau Karl Göbel, Alusin Solar, Spire Solar, KACO new energy, BIOGASMART srl, PAM Saint-Gobain srl, Selfa GE SA, K2 Systems GmbH, Tehnosat, RAMA SA, Sunerg Solar, etc.

Targul RoEnergy Bucuresti 2013 va fi sustinut de catre RECOM si BIGSOLAR ( Gold Sponsor Targ), ENERIA, B-Team ( Sapphire Sponsor Conferinta Bioenergie), Motec Stefan, cabinet de avocat ( Sapphire Sponsor Targ), Allianz-Tiriac Asigurari ( Ruby Partner).

Conferinte, work-shopuri, mese rotunde, premii “regenerabile”

In paralel cu expozitia, timp de 3 zile, la ROMAERO va avea loc o suita de manifestari, organizate in colaborare cu asociatii profesionale, universitati si companii. Pe langa conferinta pe teme PV, vor mai avea loc Conferinta Bioenergia in Romania ( biomasa, biocombustibili, biogaz) in fabrici si ferme – intre realitati si posibilitati (7 iunie 2013), Noi capacitati performante si ecologice de producere a energiei – motorul dezvoltarii viitoare a Romaniei ( energie eoliana, energie solara) (7 iunie 2013), Microhidrocentralele in 2013 – probleme si solutii (6 iunie 2013), Workshop AREL ( pe intreaga perioada a targului), etc. Tombola RoEnergy va oferi sansa castigarii unor cursuri de masurare a potentialului PV.

Experti, manageri RES, reprezentanti ai autoritatilor, cercetatori si mass media vor avea ocazia de a realiza schimburi de opinii si know how de specialitate.

Informatii suplimentare si inregistrari: press@roenergy.eu
Mai multe detali pe www.roenergy.eu

 

Posted in Uncategorizedwith Comments Off on Energii regenerabile: Dupa parcurile PV, urmeaza boom-ul acoperisurilor care produc electricitate

Ce poate face un tanar fermier cu 40.000 de euro, banii “de instalare” primiti de la UE ?05.03.13

 

Conform unor surse oficiale ( Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit ),  pana in prezent,  peste 9.500 de tineri au semnat contracte de finantare pentru instalare in mediul rural in valoare de 211,6 milioane de euro, din fonduri europene ( Masura 112 Instalarea tinerilor fermieri prin Programul National de Dezvoltare Rurala ).

Cu alte cuvinte, fiecare tanar, cu varsta de sub 40 de ani, care doreste sa se faca fermier, primeste un cadou de 40.000 de euro. Desigur, ne referim la cei care s-au incadrat in criteriile stabilite.

Surse oficiale mai spun ca solicitarile pe aceasta masura au fost duble fata de bugetul alocat de CE.

Ce poate face un tanar cu 40.000 de euro ?

1. Sa-si cumpere tractoare si utilaje agricole second-hand.

2. Sa aloce o suma de bani pentru inceperea ciclului de productie ( inputuri, motorina, etc)

3. Sa inchirieze spatiu de depozitare.

4. Sa faca demersuri pentru obtinerea unor contracte de desfacere a produselor.

 

In ce masura credeti ca reuseste sa faca aceste lucruri un tanar fermier cu suma de 40.000 de euro ? De cati bani considerati ca ar avea nevoie un tanar pentru a deveni un autentic producator agricol ?

 

 

Posted in Fermieri & Companii, Financiarwith Comments Off on Ce poate face un tanar fermier cu 40.000 de euro, banii “de instalare” primiti de la UE ?

  • You Avatar