Archive for April, 2013

Fermierii unguri, bulgari, greci au cumparat tractoare austriece din Romania04.17.13

 

Recent, compania austriaca Biso Schrattenecke a avut o initiativa inedita: organizarea, in Romania, a  unui targ cu utilaje agricole second-hand. Conform directorului executiv Biso Romania, Andreas Feichtlbauer, evenimentul s-a bucurat de un succes important. Peste 2500 de fermieri au vizitat timp de doua zile expozitia Biso Schrattenecke.

In plus, s-a mai petrecut ceva cu adevarat remarcabil: targul sustinut in localitatea Drajna, judetul Calarasi, a fost vizitat inclusiv de fermieri din cateva tari europene: Bulgaria, Serbia, Austria, Grecia, Croaţia, Germania şi Ungaria.

 

Ofilialii Biso spun ca agricultorii din tarile mentionate s-au intors acasa cu utilaje expuse la expozitie.

Dincolo de marketigul promovat de firma austriaca, Romania ajunge pe harta  agriculturii regionale, ceea ce nu e putin lucru. Pe cand vom gasi oare tara noastra pe o harta regionala a exportatorilor de produse alimentare ?

 

 

Posted in Utilaje agricolewith Comments Off on Fermierii unguri, bulgari, greci au cumparat tractoare austriece din Romania

Trei semne de capitalizare a agriculturii romanesti04.17.13

 

Faptul ca agricultura romaneasca a trecut la un nivel superior este evident.  Intre exploatatiile agricole, de talie  medie,  din 2010 si cele de aceeasi categorie din 2013 este o mare diferenta in sens pozitiv.

Dintre cele mai relevante semnale, care arata ca agricultura autohtona se capitalizeaza in ritm sustinut retinem:

1. Inmultinerea numarului de silozuri agricole si depozite clasice. In urma cu cativa ani, fermierii cu silozuri erau o exceptie fericita.

2. Imbunatatirea constanta a bazei tehnice de masini agricole. Cifrele de afaceri la care au ajuns astazi  dealerii de tractoare vorbesc de la sine.

3. Aparitia de firme straine in Romania, de la distribuitori de seminte pana la traderi si procesatori. Tot mai multe companii din vest sunt atrase de perspectivele de a dezvolta afaceri agricole in tara noastra.

 

Posted in Economie, Fermieri & Companiiwith Comments Off on Trei semne de capitalizare a agriculturii romanesti

  • You Avatar