Archive for October, 2012

Cel mai platit agricultor din Romania castiga lunar 40.000 de euro10.20.12

 

Orice dezbatere pe tema banilor, a beneficiilor salariale,  este interesanta  indiferent de domeniu. Cu atat mai mult, poate, daca vorbim de o ramura, pentru cei mai multi,  mai putin spectaculoasa, cum este agricultura.

Publicatiile din Romania abordeaza destul de rar tema salariilor din mediul agricol din Romania. Ultimul subiect “spectaculos” pe aceasta tema a apartinut www.AgroIntel.ro, care marca faptul ca salariul unui tractorist de la o ferma din Curtici, judetul Arad, castiga 2.000 de euro pe luna.

Recent, din Evenimentul Zilei am putut afla ca, potrivit ANAF, cel mai mare salariu din Romania este de 40.000 euro pe luna, primit, se pare, de un angajat din judetul Timis.

 

De ce se mira oamenii ?

Cu siguranta ca, daca era vorba despre sistemul bancar, nu impresiona pe nimeni faptul ca un angajat castiga 40.000 euro pe luna. Cand insa dezbatem agricultura, iata ca un astfel de “subiect”  suscita ad hoc interesul tuturor. De ce privim astfel lucrurile ?

Este clar ca in ultimul timp agricultura a castigat din ce in ce mai in importanta, ca ramura economica.  Iar previziunile sunt din ce in ce mai favorabile fermierilor. Ceea ce ne face sa credem ca, nu peste multa vreme, acest sector economic va concura de la egal la egal cu alte ramuri strategice.

 

Posted in Economie, Fermieri & Companiiwith Comments Off on Cel mai platit agricultor din Romania castiga lunar 40.000 de euro

  • You Avatar