Archive for August, 2012

Energii regenerabile: Enel are parc eolian de 48 MW in Banat08.31.12

Dupa parcul solar din Buzias, Banatul se poate mandri cu un parc eolian, pun in functiune, recent, la Moldova Noua.

Conform Green Report, investitia eoliana, dezvoltata de catre Enel Green Power (EGP), are o capacitate totala instalata de 48 MW. Francesco Starace, CEO Enel Green Power, spune ca  Enel vor continua sa acorde o atentie deosebita producerii de energie din surse regenerabile.

Interesant este faptul ca dupa initial ce s-au concentrat pe zona Dobrogea, dezvoltatorii de parcuri eoliene au “migrat” spre alte judete ale tarii. Potrivit analistilor RES, vestul Romaniei se bucura de un potential eolian remarcabil, lucru care, evident, “face cu ochiul” promotorilor de energii regenerabile.

Solar, eolian, bioenergie

In egala masura insa, Banatul se numara printre cele mai bogate zone agricole si silvice din tara. Ceea ce inseamna ca aceasta zona este deosebit de propice pentru proiectele de biomasa, biogaz si biocombustibili. De altfel, analistii RES anticipeaza ca boom-ul eolian va fi urmat de cel solar, dupa care va fi randul boom-ului in bioenergie.

In luna noiembrie 2012, timp de trei zile( 28 – 30.11. 2012)  la Timisoara va avea loc cea mai importanta reuniune a producatorilor si dezvoltatorilor RES din aceasta zona a tarii, in cadrul RoEnergy South-East Europe- Timisoara 2012, targ international de energii regenerabile si eficienta energetica ( www.roenergy.eu),  organizat de R.E.S. Group la Pavilion Expovest ( Calea Lugojului, 7).

Posted in Energii Regenerabilewith 1 Comment →

Trei semne mai putin vizibile despre starea economiei08.29.12

 

Exista trei semne, poate mai putin vizibile, care “vorbesc”  despre starea economiei Romaniei in acest moment.

1. Carrefour mai deschide un magazin la Focsani. Chiar daca despre aceeasi companie se aud si un alt tip de zvonuri, faptul ca francezii continua sa investeasca in Romania este un semn bun pentru piete. Pana la urma conteaza ceea ce se intampla si nu ceea ce se aude.

2. Targurile focusate pe agricultura, industria lemnului, energii regenerabile, continua sa fie cautate de catre investitorii straini.

3. Relativa stabilitate economica europeana este in favoarea Romaniei.

Iar daca doriti si un semn vizibil, va puteti uita la revigorarea monedei nationale, comparativ cu euro.

Posted in Economiewith Comments Off on Trei semne mai putin vizibile despre starea economiei

Care sunt bancile fermierului ?08.27.12

Conform legii,  la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera o adeverinta prin care confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru Schema unica de plata pe suprafata (SAPS) pentru anul 2012 si ca s-au efectuat controalele si verificarile administrative asupra cererii de plata a beneficiarului, conform reglementarilor in vigoare.

 

 Cine nu este eligibil ? Nu pot beneficia de aceste adeverinte fermierii ale caror cereri de plata au fost selectate la controlul pe teren clasic sau teledetectie precum si cererile implicate in supradeclarari sau suprapuneri.

 

In acest scop, A.P.I.A. a incheiat conventii cu urmatoarele institutii financiare: BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Banca Comerciala Romana S.A., Banca Transilvania, Banca Uni Credit Tiriac Bank S.A., Procredit Bank, Banca Carpatica, Banca Centrala Cooperatista CREDITCOOP, OTP Bank Romania S.A., Banca Comerciala INTESA SANPAOLO ROMANIA S.A., Bancpost S.A., Piraeus Bank Romania, Raiffeisen Bank S.A., Next Capital Finance S.A., GARANTI BANK S.A., si Express Leasing Financial Service IFN S.A.

Posted in Banciwith Comments Off on Care sunt bancile fermierului ?

Incepe constructia parcurilor solare08.26.12

 

Deja se vorbeste de ceva vreme de faptul ca, dupa boom-ul eolienelor, urmatorul succes de pe piata RES se va inregistra cu fermele fotovoltaice. Prima dovada in acest sens, se pare, este recentul inauguratul parc solar din Buzias, judetul Timis. De fapt, parcul din Buzias, care va livra in retea 1.200 megawati pe an, reprezinta totodata si primul proiect PV din vestul tarii.

Potrivit dezvoltatorului, citat de Green Report, investitia, cifrata la 2 milioane de euro, ar urma sa fie recuperata in 7-8 ani. Este mult, este putin ?

Cei care doresc sa afle  pulsul industriei au ocazia sa faca acest lucru in luna noiembrie 2012, cu ocazia RoEnergy Sounth-East Europe Timisoara 2012 ( 28-30 noiembrie 2012 )  cel mai important targ international de energii regenerabile si eficienta energetica, care se va derula chiar la Timisoara, la Pavilion Expovest, Calea Lugojului, numarul 7.  Conform R.E.S. Group, organizatorul RoEnergy, la eveniment si-au anunta deja participarea o serie de companii occidentale din domeniile solar/fotovoltaic, biomasa, biocumbustibili, biogaz, hidroenergie si energie eoliana.

Potrivit Transelectrica, judetul Timis ocupa primul loc pe tara din punct de vedere al proiectelor in energii regenerabile.

Detalii si inscrieri la targ pe info@roenergy.eu si www.roenergy.eu

Posted in Energii Regenerabilewith Comments Off on Incepe constructia parcurilor solare

  • You Avatar