Archive for May, 2012

Energii regenerabile: Bani pentru producerea peletilor05.22.12

In tarile UE, peletii se folosesc in mod uzual. Suedia este in topul tarilor europene care folosesc peleti, cu aproximativ 1,4 milioane de tone/ an. Urmeaza Italia cu 550.000 de tone de peleti/ an, Germania cu 450.000 tone/an si Austria cu 400.000 tone/ an. Toate aceste cifre pot creste prin colectarea deseurilor de lemn rezultate in timpul prelucrarii, precum si prin introducerea culturilor energetice, iar apoi prin prelucrarea ulterioara a acestora, in vederea transformarii biomasei brute intr-o forma standardizata de energie, scrie Gazeta de Agricultura.

Mai ales ca, informeaza aceeasi sursa, Romania acorda subventii substantiale pentru astfel de investitii.

Mai multe detalii despre energiile regenerabile, in speta bioenergie, se pot afla la Conferinta Bioenergia: biomasa, biocombustibili, biogaz, din cadrul Targului RoEnergy Bucuresti, din data de 22 Iunie 2012.

Posted in Energii Regenerabilewith Comments Off on Energii regenerabile: Bani pentru producerea peletilor

Lectii de business pentru tinerii fermieri: Patru greseli care te pot lasa fara ferma05.17.12

In ultima perioada,  foarte multi tineri fermieri romani par sa simta o “chemare” spre a se apuca de agricultura, in mediul rural. Desigur, fenomenul cu pricina este ajutat si fondurile UE alocate exact in acest scop.

Cunoscutul om de afaceri, Marius Ghenea, vorbeste despre afaceri si skill-uri antreprenoriale intr-un interviu interesant, publicat in www.finantare.ro.

Credem ca sfaturile lui Marius Ghenea, desi el nu este agricultor, cadreaza in multe privinte cu particularitatile domeniului agricol.

In opinia sa, cele mai importante greseli de business sunt  in ordine:

1. Alegerea unei echipe nepotrivite de start ( Omul este cel mai pretios capital, nu-i asa ?)

2.  Intrarea intr-o piata lipsita de oportunitati ( Pana la urma, daca piata nu e, nimic nu e )

3. Procrastinarea (adica evitarea sau amanarea luarii unor decizii si a intreprinderii actiunilor necesare) ( Sa stii cand trebuie “taiat in carne vie” ramane, iata, o mare calitate)

4. Insuficienta verificare si masurare a efectelor pe care actiunile lor initiale le-au avut (pentru a putea schimba sau optimiza activitatea) ( Costurile dar si actiunile trebuie masurate permanent, fie ca vorbim de o ferma cu 20 de bovine, fie de o fabrica de papuci cu 2.000 muncitori ori o firma de soft cu doi programatori)

Posted in Economiewith Comments Off on Lectii de business pentru tinerii fermieri: Patru greseli care te pot lasa fara ferma

Top-ul primelor parcuri solare din Romania05.14.12

 

Dupa cum “Banii Fermierului” a  anuntat deja, goana dupa constructia de parcuri solare fotovoltaice  in Romania a inceput inca din 2011. Ceea ce inseamna ca in anul in curs va trebui sa apara primele “roade”. Conform Transelectrica, un numar de 20 de investitori, care si-au obtinut contractele de racordare la retea, ar trebui sa “aprinda lumina”,  folosind energie exclusiv de la Soare,  in urmatoarele luni de zile.

“Banii Fermierului” prezinta, in premiera, Top-ul primilor 10 de investitori care au mizat pe parcuri solare in Romania, Top care se prezinta dupa cum urmeaza:

1. Studina Solar Bucuresti.

2.Vanju Mare Solar.

3. Potelu Solar.

4. Vim Energy ( cu doua proiecte).

5. Corabia Solar.

6. Cujmir Solar ( cu doua proiecte)

7. Simico Prod Food.

8. Alfa land.

9. Bucur and Buthion Fotovoltaic.

10. Amy Style.

 

In perioada 20-22 Iunie 2012, la Palatul National al Copiilor din Bucuresti, va avea loc una dintre cele mai mari manifestari din domeniul energiilor regenerabile si al eficientei energetice, Targul International RoEnergy South-East Europe 2012, eveniment la care se vor dezbate cele mai fierbinti probleme ale momentului.

Cei care sunt interesati sa participe la Targul RoEnergy pot solicita Oferte de pret si Informatii la marketing@roenergy.eu

Posted in Economie, Energii Regenerabilewith Comments Off on Top-ul primelor parcuri solare din Romania

Richard Branson: Lectii de business la Bucuresti05.11.12

 

“Cel mai important este să îţi urmezi pasiunile, să încerci să faci mai bine decât alţii un lucru, un produs sau un serviciu. Ca sectoare de dezvoltare a afacerilor, internetul şi energia ar fi, în opinia mea, două domenii care ar putea fi valorificate foarte mult în acest moment”, a spus Richard Branson, in cadrul Conferintei din Bucuresti, conform zf.ro .

 

Posted in Economiewith Comments Off on Richard Branson: Lectii de business la Bucuresti

Agraria 2012: De ce FENDT ?05.07.12

Printre vedetele targului AGRARIA 2012 s-a numarat Fendt 724 Vario SCR , vizitat la standul MEWI. De ce sa optati pentru Fendt ? Conform MEWI, avem urmatoarele argumente:

Putere ridicată, tehnologie inovativă și confort superior

 • motor AGCO Sisu Power SCR, 6 cilindri, capacitate 8,4 l – 370 CP
 • răcire cu apă, instalaţie de pornire la rece
 • cutie de viteze fără trepte AVT cu viteze 0,03-40 km/h
 • posibilităţi de lucru în regim automat, semi-automat sau manual
 • priza de putere 540 E / 1000 rpm, 6 şi 21 caneluri
 • tracţiune integrală cu suspensie punte față, apărători noroi faţă /spate
 • rezervor combustibil 580 l
 • ridicător spate cu comandă electrică Slip Control ACD
 • capacitate de ridicare 12.000 kg
 • pompă hidraulică 200 l, 175 l pentru utilaje
 • ridicător frontal 5.000 kg
 • 4 prize hidraulice duble
 • cabină climatizată, încălzire, 4×6 faruri de lucru, scaun Valtra Evolution
 • anvelope: 710/75R42, 600/65R34

Posted in Utilaje agricolewith Comments Off on Agraria 2012: De ce FENDT ?

Fabricile de tractoare ale lui Ceausescu devin supermarketuri capitaliste05.07.12

 

Presa centrala scrie ca Grupul francez Auchan a cumpărat pentru circa 25 de milioane de euro platforma de 100 de hectare de la Tractorul Braşov, care va fi transformată în următorii zece ani într-un amplu proiect imobiliar.

Stirea cu pricina anunta, de fapt, “modelul” prin care industria romaneasca s-a transformat in ultimii 20 de ani. In Romania,  locul fabricilor “comuniste”, care asigurau locuri de munca,  dar si produse, a fost luat de  supermarket-uri, unde oamenii consuma, nu castiga bani.

Au romanii nevoie de tractoare ? Sigur ca au. Si de unde le cumpara, din moment de producatorii autohtoni au ajuns “pe butuci’ ? Stie orice fermier ca utilajele agricole se pot achizitiona de de reprezentantele straine, mai toate brandurile mondiale consacrate avand astazi filiale in tara noastra.

Urmarea unor astfel de “fenomene” economice ? Noi continuam sa producem mancare tot mai scumpa, in vreme ce companiile vestice gasesc aici piata de desfacere atat pentru tractoare, cat si pentru harana. Curat capitalism !

Posted in Economie, Utilaje agricolewith Comments Off on Fabricile de tractoare ale lui Ceausescu devin supermarketuri capitaliste

Top-ul painilor cu E-uri05.05.12

 

Dupa Top 100 Oameni de afaceri ori Top 100 Cei mai bogati romani, iata, mai nou, avem si un Top 10 al painilor cu E-uri de pe piata. Acest inedit clasament “vine”, desigur,  in urma inmultirii controverselor cu privire la calitatea hranei din prezent.

Potrivit analizei realizate de Evenimentul Zilei, citat de Ziare.com, marcile de paine care nu contin aditivi, ci doar faina, apa, drojdie si sare, sunt urmatoarele: Afer Integrala, Agropan, Savoria Toast, Paniform si Vatra Domneasca.

Oare ce tip de Top-uri mai urmeaza: Top-ul celor 50 mai bune rosii, Top-ul primelor 10 tractoare ecologice ori Top-ul celor mai eco erbicide din lume   ?

(Foto: www.scoaladepaine.ro)

Posted in Marketing, Socialwith Comments Off on Top-ul painilor cu E-uri

 • You Avatar