Archive for April, 2012

Ce pot face fermierii refuzati de banci ?04.25.12

Potrivit unui comunicat de presa, Agricover Credit IFN extinde finanţarea fermierilor cu o linie de credite pentru modernizare şi investiţii.

Agricover Credit IFN, singurul finanţator specializat în agricultură din România şi parte a Grupului Agricover, a încheiat un acord de împrumut cu IFC, membră a Băncii Mondiale, în valoare de 12,5 milioane de Euro. Linia de finanţare va fi direcţionată către fermierii mici şi mijlocii sub formă de credite pentru investiţii în utilaje şi echipamente, extinderi şi modernizări de ferme, precum şi sub formă de capital de lucru. Fermierii pot aplica pentru finanţare atât pentru proiecte în sectorul vegetal, cât şi în zootehnie.

Posted in Banciwith Comments Off on Ce pot face fermierii refuzati de banci ?

Cealalta Romanie: aproape 98.000 de case fara curent electric04.24.12

Conform unor surse oficiale, actualmente, în Romania exista 97.805 gospodarii neelectrificate, situate în 2.284 de localitaţi. In acelasi timp retinem ca 2.822 de gospodarii se afla in 97 de localitati in care inca nu exista deloc curent electric.

Ce promite Guvernul ? Ca pana in 2016 va finaliza procesul de electrificare a intregii tari, investitii cifrate la 226,5 milioane de euro.

Posted in Socialwith Comments Off on Cealalta Romanie: aproape 98.000 de case fara curent electric

Din ce este fabricat oare laptele de la supermarket ?04.23.12

FUIA

 

Conform zf.ro, la inaugurarea sediului Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Naturale -IBA Bucureşti, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a facut o declaratie soc: “Foarte mult din laptele pe care îl cumpărăm din magazin de fapt este făcut din lapte praf, deci nu este lapte natural”.

De fapt, seful de la Agricultura nu stie ceva ce stie orice vacar roman ? Ca fabricile de lapte produc laptele comercial din orice numai din lapte natural nu ?

Posted in Economie, Fermieri & Companiiwith Comments Off on Din ce este fabricat oare laptele de la supermarket ?

De ce se traieste greu in Romania ?04.23.12

romania
Conform Institutului National de Statistica ( INS), romanii cheltuie jumatate din bani pe mancare, bauturi si tigari. In acelasi timp,
francezii, italienii, spaniolii ori germanii nu aloca mai mult de un sfert din venituri pe mancare.
In calcule aproximative, acest lucru inseamna ca, dintr-un salariu de 1000 de lei, 250 de lei se duc lunar pe mancare. Defalcat, rezulta ca in sapte zile, un roman da 50 de lei mancare. Dar cate mai poti cumpara astazi cu doar 50 de lei ? Fara sa mai punem si tigarile, la socoteala, evident ?  Sa te incadrezi saptamanal intr-un cos de 50 de lei,  sa recunoastem, nu este tocmai usor.
Desigur, la situatia de fata s-a ajuns din cauza stadiului de dezvoltare a agriculturii si faptului ca Romania importa “la greu” mancare din Occident.

Posted in Economie, Financiarwith Comments Off on De ce se traieste greu in Romania ?

Revista blogurilor: pretul benzinei, promo Romania si o speta despre impozite si echitate04.22.12

Pretul benzinei in lume: pe ce loc se afla Romania ? Sigur ca noi nu avem veniturile altor state.

Un blogger “Promoveaza Romania”.  Vedeti care sunt cele 40 de locuri care chiar merita vizitate.

Cat ar de corect ca persoanele care castiga mai mult sa plateasca impozite mai mari ? Hm, ce parere aveti ?

Posted in Economie, Socialwith 1 Comment →

Poate statul controla pretul la combustibili ?04.21.12

G

Potrivit unor informatii ale Comisiei europene, preţul benzinei a crescut, la pompă, cu circa 4,4% în primele două luni ale anului, de la 1,22 de euro pe litru la sfârşitul lui 2011, la 1,28 de euro pe litru la sfârşitul lunii februarie 2012.

Recent, Ministerul Economiei a initiat o intalnire cu reprezentantii tuturor petrolistilor care opereaza pe teritoriul Romaniei, pe tema gasirii unor solutii de temperare a preturilor cel putin pe timpul crizei.

Surse din piata spun insa, ca deocamdata, nu a fost identificata nici o solutie  spre un posibil acord dintre stat si petrolisti.

Posted in Economiewith Comments Off on Poate statul controla pretul la combustibili ?

Raiffeisen Bank ofera bunuri online04.21.12

rb

 

Raiffeisen Bank si-a dezvoltat un site special, prin care ofera spre vanzare bunuri recuperate de la clientii, care nu-si mai pot platic ratele la credite. Se ofera apartamente, case, terenuri, autoturisme si bunuri comerciale. Site-ul are, de asemenea, o optiune de cautare pe judete si categorii de bunuri pentru a usura gasirea de articole cat mai repede.

Posted in Banciwith Comments Off on Raiffeisen Bank ofera bunuri online

  • You Avatar