Archive for March, 2012

“La Doi Pasi” – un model german, pentru Romania03.08.12

In ciuda situatiei, sa spunem cel putin incerte, pe care o traverseaza economia in momentul de fata, retailerii ataca piata parca mai virulent decat oricand.  O  “mostra” interesanta ne ofera Metro, prin proiectul “La Doi Pasi”.

Astfel, Metro Cash& Carry Romania invita comerciantii sa adere la o franciza, insa fara plata unei taxe, cum se obisnuieste. Aflam ca, pana in prezent au aparut 200 de solicitanti, dintre care 80 si-au deschis portile magazinelor.

Ca modalitate de lucru, Metro urmeaza sa se ocupe de marketing, in timp de proprietarii magazinelor de administrarea propriu-zisa a afacerii.

Daca lucrurile vor functiona nemteste, modelul Metro poate fi unul de succes. Oare  fermierii romani vor putea juca si ei un rol in aceasta piesa ?

Posted in Economie, Marketingwith Comments Off on “La Doi Pasi” – un model german, pentru Romania

De ce fermierii UE primesc 600 de euro, iar cei din Estul Europei 150 de euro ?03.07.12

europa

„Nu putem concura pe aceaşi piaţă în condiţiile în care un fermier francez primeşte o subvenţie de circa 600 de euro, iar în regiunea noastră valoarea medie este de 150 de euro”, a declarat Viorel Matei, preşedintele FNPAR. euro”, conform portalului agroinfo.ro, in cadrul intalnirii Grupului de la Visegrad.

De fapt, care este menirea PAC (Politica Agricola Comuna) daca nu aceea de a sustine, in mod echitabil, toti fermierii europeni, fara nici o exceptie ?

Posted in Fermieri & Companiiwith Comments Off on De ce fermierii UE primesc 600 de euro, iar cei din Estul Europei 150 de euro ?

ZF Power Summit 2012: Potential in industria energetica si agricultura03.01.12

romania

“Am încredere în piaţa romanească pentru că are potenţial de creştere peste EU 27. Avem o bază mai joasă decât economiile dezvoltate din Uniunea Europeană. Sunt domenii strategice cu atractivitate, insustria energetică, agricultura. Sunt trei sectoare atractive pe baza cărora se poate dezvolta economia”, afirmă Mariana Gheorghe, CEO Petrom, la seminarul ZF Power Summit 2012.

 

Concluzii ZP Power Summit 2012 :

-pretul carburantilor va continua sa creasca

-interesul pe energiile regenerabile, pe trend ascendent

-dupa investitiile in eoliene, urmeaza cele in energia solara

-piata noua: eficienta energetica

-CEO companiilor energetice: liberalizarea preturilor, transparenta, retehnologizare

Posted in Economie, Energii Regenerabilewith Comments Off on ZF Power Summit 2012: Potential in industria energetica si agricultura

  • You Avatar