Archive for February, 2012

De unde pot veni bani pentru sustinerea cresterii economice? Investitiile in RES02.18.12

 

300 px

In urma postarii precedentului post, “RoEnergy 2012 – Companiile straine, atrase de certificatele verzi din Romania”, o serie de cititori ne-au solicitat informatii suplimentare cu privire la potentialul Romaniei in energii regenerabile.

In primul rand, prin deja traditionalul Top al tarilor cu potential RES, analistii de la Ernst & Young, ofera o perspectiva extrem de favorabila tarii noastre.  In acest clasament, Romania face parte din “Liga I’, putem spune, a tarilor care efectiv pot face bani de pe urma resurselor regenerabile, in toate domeniile, de la energia eoliana, solara, geotermala, hidroenergie pana la biomasa si cogenerare.

Actualul context economic, chiar daca unul aparent fragil, ( dar asta este explicabil si prin prisma contextului economic international), este favorabil Romaniei, conform FMI.

O recenta analiza a Consiliului Investitorilor Straini in Romania a ajuns la concluzia ca, in urmatorii ani, Romania poate atrage investitii de cinci miliarde de euro in RES.

Cu siguranta, cel mai puternic argument in sprijinul continuarii investitiilor RES in Romania are la baza aplicarea sistemului de subventii prin acordarea de certificate verzi.

In ceea ce priveste piata fotovoltaicelor, de exemplu, actualmente se afla in curs de dezvoltare nu mai putin de 50 de proiecte.  

In perioada 20-22 iunie 2012, la Palatul National al Copiilor din Bucuresti este asteptat sa se produca unul dintre cele mai relevante evenimente din acest sector: Targul International de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica in Constructii, RoEnergy South-East Europe Bucharest 2012, care va cuprinde expozitie, conferinte, mese rotunde, intalniri de afaceri.

Posted in Economie, Energii Regenerabilewith Comments Off on De unde pot veni bani pentru sustinerea cresterii economice? Investitiile in RES

RoEnergy Bucuresti 2012: Companiile straine, atrase de certificatele verzi din Romania02.13.12

BANII FERMIERULUI

 

ET Solar Industry Limited- Diamond Sponsor RoEnergy 2012

Analistii susțin ca actualul context economic este favorabil continuarii investitiilor în energiile regenerabile din Romania. Conform unor semnale, in 2012 este posibil ca injectiile de capital in obiective RES din partea unor companii occidentale,  sa fie mai mari decat în 2011, în special datorita aplicarii sistemului de subventii prin acordarea de certificate verzi, conform Legii numarul 220 din 2008.

 In plus, mai există un argument important in sprijinul afirmatiei de mai sus: necesitatea aplicarii tehnologiilor de crestere a eficientei energetice a cladirilor, cerinta solicitata inclusiv de forurile UE.

 Astfel, consideram ca Targul de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica in Constructii, RoEnergy South-East Europe Bucuresti 2012, organizat de R.E.S. Group, la Palatul National al Copiilor, in 20-22 iunie 2012, reprezinta cadrul ideal de intalnire pentru toti jucatorii implicati în RES. Deja companii si organizatii de profil din tara si strainatate si-au manifestat interesul de a participa la Targ, semn ca România continua sa fie atractiva pentru companiile RES europene si nu numai.

De ce sa alegeti RoEnergy ?

 Doriti sa intalniti parteneri de afaceri din strainatate ori din Romania ? La precedentele targuri RoEnergy, au detinut standuri companii din Italia, Spania, Finlanda, Olanda, Austria, Cehia, Ungaria. Doriti sa stati de vorba cu dezvoltatori de proiecte RES ? RoEnergy este locul unde cererea se intalneste cu oferta. Doriti sa intalniti persoane de decizie din administratie ? Targul RoEnergy Bucuresti 2012 este sustinut de catre Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Dezvoltarii si Turismului, Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine (CRPCIS).

 Pentru a avea siguranța unei participari in parametri doriti, calea ideala este  sa va rezervati, inca de acum, un stand la Expozitie. 

Timp de trei zile veti beneficia de toate ingredientele unei astfel de manifestari, incepand de la  publicitate,  posibilitatea de a stabili contacte cu alti jucatori din RES ori de a sta de vorba cu reprezentanti ai autoritătilor publice centrale intr-un cadru adecvat.

ET Solar Industry Limited, interesata de Romania

 Cu filiale în Europa (Germania, Italia, Franța), America de Nord ( California)  si Asia Pacific ( China, Corea, Israel)  multinationala ET Solar Industry Limited este interesata de potentialul solar/ fotovoltaic al Romaniei, dovada ca deja si-a asigurat participarea  la RoEnergy. Astfel, la Targul RoEnergy South-East Europe, Bucharest 2012, ET Solar Industry Limited este Diamond Sponsor.

Promovati-va produsele la Conferintele RoEnergy !

Daca reprezentati o companie, un centru de cercetare ori o organizație similara si doriti sa promovati o inovatie in domeniu, puteți face acest lucru in cadrul Conferintelor RoEnergy.

 In paralel cu Expozitia, Conferintele RoEnergy vor aborda temele: Energia solara, Eficienta energetica, Energia eoliana (20.06.2012), Microhidroenergia ( 21.06.2012),  Bioenergia (biomasa, biocombustibili, biogaz ), Managementul energiei si resursele regenerabile (22.06.2012).

 Conferintele sunt organizate in parteneriat cu Asociatia Patronala Surse Noi de Energie (SunE), Institutul National Roman pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Surselor Noi de Energie (IRE), Asociatia Romana pentru Microhidroenergie ( ARmHE) Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, Verbund, ASRO.

 Organizatiile care doresc sa prezinte lucrari in cadrul Conferințelor RoEnergy ori care doresc sa-si rezerve stand la Expozitie, pot contacta organizatorii, RES Group: la press@roenergy.eu, info@roenergy.eu

 Mai multe detalii despre eveniment pe http://roenergy.eu/

Posted in Economie, Energii Regenerabilewith Comments Off on RoEnergy Bucuresti 2012: Companiile straine, atrase de certificatele verzi din Romania

Cine ar trebui sa fie ministrii in Guvernul Ungureanu ? Cinci criterii.02.08.12

Zilele acestea, firesc, se discuta foarte aprins despre nominalizarile pentru posturile de ministri in Guvernul Mihai Razvan Ungureanu. Vedem tot felul de variante si abordari mai potrivite ori mai putin potrivite. Cum ar trebui, de fapt, sa arate profilul unui ministru, cel putin din zona economica ?

 

Criterii:

1. Sa fi dezvoltat macar o afacere de impact mediu ori mare asupra economiei. Cata vreme tu nu ai condus nimic in viata ta, cum crezi ca vei putea sa conduci un minister ?

2. Sa fi avute “pe mana” un buget consistent, cu care a generat profit. Cum credeti ca putem avea incredere in cineva care nu are stiinta administrarii banilor si nu stie cum se deruleaza o investitie ?

3. Sa fie o persoana integra moral. Ar cam fi cazul sa intram in normalitate.

4. Sa provina, pe cat posibil, din acealasi domeniu pentru care este facuta nominalizarea. Mai greu de crezut ca un electrician se poate pricepe la agricultura desi nu exclud apriori contrariul. Discutabil.

5. Sa detina studii, specializari, etc, in domeniu. Astazi, educatia “cantareste” indiscutabil mai mult decat “cantarea” in urma cu cativa ani. Pe de alta parte, exista si persoane fara studii relevante, dar care au dezvoltat business-uri de succes. Discutabil.

 

Asadar, cine ar trebui sa fie ministrii din Guvernul Ungureanu ?

Posted in Economie, Politicawith Comments Off on Cine ar trebui sa fie ministrii in Guvernul Ungureanu ? Cinci criterii.

Energia, agricultura si transporturile ar putea lansa Romania02.06.12

romania

 

Potrivit hotnews.ro, Jeffrey Franks, FMI,  spune ca : Toate tintele cantitative au fost indeplinite. Sistemul sanitar din Romania este defect. Energia si transporturile ar putea lansa Romania.

La care noi mai adaugam o ramura: agricultura. Anul trecut fermierii au bagat in hambare grane de 20 de miliarde de euro.

De fapt, reprezentantul FMI nu ne spune nici o noutate legat de potentialul Romaniei  si noi stim asta foarte bine.

Posted in Economiewith Comments Off on Energia, agricultura si transporturile ar putea lansa Romania

Romania poate “bate” Austria la energia eoliana02.01.12

turbina eoliana

 

“Cu toate ca Romania a intrat foarte tarziu pe terenul energiei  eoliene, Romania va devansa Grecia si Austria”, a spus Ionel David, public affairs manager la Asociatia Romana pentru Energie Eoliana  (RWEA), intr-un interviu Hotnews.ro, preluat de Yahoo.
Conform reprezentantului RWEA,  in 2013, Romania va ajunge la o capacitate instalata de  3.286 MW, iar pana in 2016 la 5.000 MW.

Urmatorul eveniment pe tema promovarii energiilor regenerabile in Romania va avea loc in 20-22 iunie 2012, la Palatul National al Copiilor din Bucuresti: RoEnergy South-East Europe, Bucuresti 2012, in organizarea RES Group. Mai multe detalii pe: www.roenergy.eu

Posted in Energii Regenerabilewith 1 Comment →

  • You Avatar