Archive for January, 2011

Intre foamete si bogatie, ce alegeti?01.28.11

Recent, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, afirmat ca Romania ar putea hrani 80 de milioane de oameni. Nu cu mult timp in urma, mass media trimbita exact aceeasi stire, produsa, de data asta de catre Culita Tarata. In realitate se intampla insa altceva. De abia ca reusim sa acoperim o parte din necesarul intern, ca de export nici nu poate fi vorba.

Ba, mai mult de atat: sa fim bucurosi ca nu ajungem in pericol de infometare. Ne asigura ferm acelasi Valeriu Tabara, dar oare asa o fi?

Asadar, ati inteles: ori facem hrana pentru doua Germanii ori rabdam de foame. De parca alta alternativa nu avem.

Posted in Politica, Preturi & Pietewith Comments Off on Intre foamete si bogatie, ce alegeti?

Fermieri romani, Welcome in Pioneer Farmer’s Club !01.16.11

“Pioneer”  aduce modelul american Pioneer Farmer’s Club in Romania. E vorba de un Club in care sunt poftiti sa intre toti fermierii care folosesc produse Pioneer. Cei mai harnici pot castiga premii, constand in produse Pioneer. Si cresterea afacerii, alaturi de Pioneer, sustin americanii, pe principiul ca, intotdeauna e  mai bine mergi alaturi de altii  decat de unul singur.

Excelent model de marketing, cum numai americanii stiu sa aibe. Primul eveniment, cand au taiat tortul Clubului, a reunit 130 de fermieri. Organizatorii spun ca in 2011 vor sa adune  in Club cel putin  325 de fermieri de top, care insa  vor atrage dupa ei alte mii, zeci, sute,  mii de clienti Pioneer.

Nu suna rau, nu-i asa?

Posted in Fermieri & Companii, Marketingwith Comments Off on Fermieri romani, Welcome in Pioneer Farmer’s Club !

V-ati face fermieri pentru 3.000 de euro pe luna?01.16.11

Intr-o recenta emisiune TV, pe tema cresterii preturilor la alimente a participat, ca invitat, (si) Adrian Radulescu, scretar de stat la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Dincolo de analizele cauzelor exploziei preturilor, n-am putut sa nu retin remarca d-lui Radulescu cu privire la atragerea romanilor spre mediul rural pentru a “face” agricultura. Ei bine, mesajul lui era ca, oamenii vor veni la tara “ca sa castige 3.000 de euro pe luna” din agricultura. Pai, sigur ca daca ar castiga 3.000 de euro pe luna o gramada de oraseni s-ar face maine fermieri !Problema e, de fapt, ca , pentru a scoate 3.000 de euro din agricultura e nevoie de un mic miracol. Cati dintre romani isi pot permite acest “miracol” ? Aici este hiba, cred eu. Desigur, “miracol” inseamna investitii, know-how, piata, adica tot bani pana la urma.

Posted in Fermieri & Companii, Financiarwith Comments Off on V-ati face fermieri pentru 3.000 de euro pe luna?

  • You Avatar