Archive for March, 2010

Bulgarii vand pui la jumatate de pret03.22.10

Producatorii romani de pui se plang ca bulgarii ii baga in faliment cu produse “contrafacute”, vandute la jumatate de pret. Totul porneste de la pret, bulgarii oferind puii la 5 lei kilogramul, in timp ce ai nostrii vand puii la 10 lei kilogramul.

Reprezentantii fermierilor romani sustin ca produsele bulgarilor ar fi comercializate cu incalcarea regulilor sanitar-veterinare in vigoare. Evident, importatorii sustin contrariul.

Ramane ca autoritatile romane sa faca pe arbitrul si sa rezolve corect acesta problema. Oare vor face asta in timp util?

Tags: ,

Posted in Preturi & Pietewith Comments Off on Bulgarii vand pui la jumatate de pret

Isi fac fermierii tema de casa ?03.18.10

Citeam astazi un articol in revista Piata despre o intalnire a retailerilor pe o tema deosebit de importanta: piata produselor proaspete. Si ma gandeam /intrebam de ce nu participa si fermierii romani la astfel de manifestari.

Conform sursei citate, achizitorii, reprezentanti ai celor mai puternice lanturi de retail din Romania, impreuna cu managerii de vanzari din partea furnizorilor nationali, regionali si locali vor creiona raspunsurile la cele mai importante problematici din sectorul produselor proaspete (carne, mezeluri, lactate, oua, produse gata preparate).

Pentru ca fermierii sa poata livra marfa in supermarketuri, ei trebuie sa fie la curent cu tot de ” misca in front” pe acest segment. Spun asta, desigur, dincolo de ceea ce inseamna legi, norme si reglementari. Altfel, dorinta de a fi expusi in magazinele retailerilor moderni va deveni un vis tot mai greu de realizat.

piata_logo

Posted in Preturi & Pietewith Comments Off on Isi fac fermierii tema de casa ?

Pioneer isi cauta fermieri online03.17.10

Chiar ma intrebam,  recent,  cum se face ca branduri puternice in domeniul agriculturii nu se folosesc inca de Internet in limba romana pentru a-si promova produsele. Ei bine, iata ca, unele companii incep sa ma contrazica. Unul dintre cele mai cunoscute branduri, Pioneer, s-a lansat, recent, in online, in limba romana: http://public.pioneer.com/portal/site/Public/welcome/

Suntem curiosi sa-i masuram traficul, dar mai ales dinamica vanzarilor, dupa cateva luni de la “botez”. Sa fie intr-un ceas bun !

 

 

logo_pioneer

Tags:

Posted in Fermieri & Companii, Marketingwith Comments Off on Pioneer isi cauta fermieri online

Cum să puneţi mâna pe bani europeni?03.03.10

Lipsa informaţiei continuă să fie, alături de lipsa banilor, unul dintre principalele obstacole în absorbţia fondurilor europene de către fermierii români. Un ghid actualizat despre fondurile structurale care pot fi atrase în 2010 poate fi găsit pe site-ul finantare.ro.

De pe acelasi portal aflaţi cum puteţi  contacta  un consultant specializat în scrierea de proiecte de finanţare, cât şi alte sfaturi utile legate de aceeaşi temă: cum să puneţi mâna pe bani europeni !

finanatare

Posted in Financiarwith Comments Off on Cum să puneţi mâna pe bani europeni?

  • You Avatar