Archive for the ‘Energii Regenerabile’

Aplicatii energetice pretabile pentru fermele din Romania numai la Târgul Internațional RoEnergy Timișoara în 19-21 octombrie 201609.30.16

 
turbina eolianaO zi dedicată vizitării ediției a V-a a Târgului Internațional RoEnergy Timișoara, Târg  specializat pe Energie + Eficiență, care va avea loc în 19-21 octombrie 2016, la Pavilion Expovest, Calea Lugojului, 7 ( Hotel Senator ), aduce, cu siguranță, multiple avantaje oricărui fermier român.

 

Ce soluții, echipamente și tehnologii puteți vedea la Târgul RoEnergy Timișoara ?

 

Încălzirea locuințelor, depozitelor , spațiilor utilitare / producție dintr-o fermă ( ateliere mecanice, grajduri animale, etc)

-aplicarea unor tehnologii inovative de încălzire:  prin pardoseală, radiantă, prin convecție

-tehnologii de degivrare sol, acoperiș, jgheaburi și burlane

-sisteme moderne  HVAC ( încălzire, ventilație, aer condiționat )

-sisteme de producere apă caldă cu ajutorul panourilor solare

-generarea de energie electrică și termică ( cogenerare )

-aplicații speciale pentru încălzire și protecție îngheț

-pompe de căldură

 

Producerea de curent electric în fermă

-generarea de energie electrică cu ponourile fotovoltaice

Energie din deșeuri

-generarea de energie prin utilizarea deșeurilor rezultate într-o exloatație agricolă ( paie, resturi de plante, orice tip de deșeuri organice). Legislația prevede faptul că,  agricultorii care nu au o soluție de neutralizare a deșeurilor, trebuie să plătească o taxă de 80 lei / tona de deșeuri ejectate.

Cultivarea de plante energetice

-arborele Paulownia

-culturi de Salcie energetică

Irigații prin folosirea de surse regenerabile de energie ( solar, eolian, mixt)

Cum puteți intra în contact cu companiile expozante și experții ?

-Vizitând Expoziția,  program: miercuri și joi între 09.30 și 17.30, respectiv vineri între 09.30 și 14.00

-Participând la una din următoarele manifestări:

Conferința Energii regenerabile & Eficienta energetica in industrie și clădiri ( miercuri, 19 octombrie 2016, 09.30 și 17.00, cu taxe, reduceri importante pentru Delegații )

Workshop Habitat 100% electric, calea spre Eficiență Energetică ( joi, 20 octombrie 2016, 11.00 și 17.00 , fără taxe )

Biomasă, biogaz, cogenerare în ferme și fabrici (joi, 20 octombrie 2016, 09.30 și 17.00 , cu taxe, reduceri importante pentru Delegații )

-Intrarea la Expoziție este fără taxe ( cu recomandarea de a vă înregistra online pe www.roenergy.eu )

Posted in Energii Regenerabilewith Comments Off on Aplicatii energetice pretabile pentru fermele din Romania numai la Târgul Internațional RoEnergy Timișoara în 19-21 octombrie 2016

Promovarea utilizarii biomasei solide pentru producerea de caldura05.20.16

BioEnergy

Conform unui comunicat de presa ARBIO, au mai ramas doar 3 zile pana la seminarul Promovarea utilizarii biomasei solide pentru producerea de caldura.  

Evenimentul va avea loc  la Hotelul Capital Plaza* din Bucuresti luni, 23 mai 2016.

Teme supuse dezbaterilor:

– Provocarile economice si finantarea proiectelor de biomasa;
– Etapele principale ale realizarii unui proiect „in-house” de producere de caldura din biomasa;
– Studii de caz privind proiecte de biomasa de succes;
– Lanturile de aprovizionare specifice proiectelor pe biomasa;
– Instrumentul gratuit de calcul pentru proiecte de biomasa oferit de Bioenergy4Business;

Pentru orice detalii suplimentare si inscrieri, participantii sunt rugati sa apeleze la :mariana.godina@arbio.ro

Posted in Energii Regenerabilewith Comments Off on Promovarea utilizarii biomasei solide pentru producerea de caldura

Prima de 6000 de euro pentru masini electrice 100%04.20.16

bani

Conform Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP), incepand din 2016, persoanele fizice dar si persoanele juridice  care opteaza pentru achizitia unui autovehicul electric  100% electric vor primi, prin programul guvernamental Rabla Plus,  un sprijin de circa 6.000 de euro.

Ministrul MMAP,  Cristina Pasca, a mai anuntat faptul ca, in prezent, Guvernul pregateste ghidul de finantare pentru accesarea fondurilor necesare realizarii retelei de alimentare a automobilelor electrice.

 

 

Posted in Energii Regenerabilewith Comments Off on Prima de 6000 de euro pentru masini electrice 100%

654 milioane de euro pentru deseuri, biodiversitate, manegement risc si calitate aer04.20.16

ARBIO-950x150

Marti, 19 aprilie 2016, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat oficial Ghidurile solicitantilor pentru proiecte in sectoarele: deseuri, biodiversitate, managementul riscului si calitatea aerului din cadrul Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.

Este vorba de o alocare de 654 milioane de euro, care reprezinta 5,5% din alocarea totala aferenta programului, de 11,98 miliarde euro.

Mai multe detalii aici.

Transformati deseurile in Energie !

Cea mai rentabila valorificare a deseurilor o reprezenta transformarea acestora in energie, fie ca vorbim de ferme ori unitati de productie, etc.

Cum puteti afla informatii despre astfel de tehnologii ? In Romania, singura expozitie specializata exclusiv pe promovarea de echipamente de biomasa, biogaz si alte echipamente eficiente energetic, unde puteti sta de vorba cu producatori si distribuitori de echipamente,  este RoEnergy Romania. Urmatorul targ va avea loc in vestul tarii, la Timisoara in 19-21 octombrie 2016.

Ajuns la editia a V-a, Targul RoEnergy va acoperi urmatoarele tematici: biomasa, biogaz, cogenerare, energie solara, PV, eficienta energetica,  microhidroenergie, energie eoliana, infrastructura energetica, platforma led, etc.

Informatii suplimentare si inscrieri se pot solicita pe: info@roenergy.eu

Posted in Energii Regenerabile, Financiarwith Comments Off on 654 milioane de euro pentru deseuri, biodiversitate, manegement risc si calitate aer

Energiile Regenerabile se intorc: Statul acorda peste 39 milioane de euro pentru panouri solare si eficientizarea locuintei04.08.16

130

Dupa cum v-am informat in urma cu cateva zile, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor ( MMAP ) si-a propus sa relanseze subventiile destinate romanilor care doresc sa se doteze cu materiale ecologice si sa faca economii la plata energiei.

 

Practic, in felul acesta beneficiarii castiga de trei ori:

  1.  Isi modernizeaza locuintele cu bani mai putini.
  2. Contribuie la generarea unui mediu mai sanatos.
  3. Isi eficientizeaza costurile cu energia.

Subventiile se vor acorda in cadrul programelor Casa Verde Clasic (dotarea cu panouri solare si sisteme de incalzire ecologice ) si Casa Verde Plus ( dotarea cu materiale ecologice, acoperisuri verzi )

Conform oficialilor, pana la jumatatea lunii mai 2016, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor  promite sa intocmeasca un ghid al programului. Astfel  vom putea  afla care este suma maxima aordata fiecarui beneficiar.

 De unde va puteti cumpara panouri solare ?

Cei interesati de astfel de tehnologii sunt invitati sa viziteze expozitiile de profil, pentru a putea analiza ce produse se potrivesc cu nevoile lor. Problema este ca,  de cand cu schimbarile legislative din domeniul energiilor regenerabile, evenimentele de acest gen au cam disparut din peisaj.

Singura expozitie din tara noastra specializata exclusiv pe panouri solare, echipamente de biomasa, biogaz si alte echipamente eficiente energetic este RoEnergy Romania. Urmatorul targ va avea loc in vestul tarii, la Timisoara in 19-21 octombrie 2016.

Ajuns la editia a V-a, Targul RoEnergy va acoperi urmatoarele tematici: biomasa, biogaz, cogenerare, energie solara, PV, eficienta energetica,  microhidroenergie, energie eoliana, infrastructura energetica, platforma led, etc.

Informatii suplimentare si inscrieri se pot solicita pe: info@roenergy.eu

 

Posted in Energii Regenerabilewith Comments Off on Energiile Regenerabile se intorc: Statul acorda peste 39 milioane de euro pentru panouri solare si eficientizarea locuintei

Kaufland infiinteaza o retea de statii de incarcare pentru masinile electrice04.05.16

ELECTRIC

O data cu desfasurarea de activitati comerciale focusate pe alimente si alte articole de uz casnic, Kaufland anticipeaza dezvoltarea unei noi piete in tara noastra: cresterea parcului de masini electrice.

Compania germana Kaufland, care opereaza in Romania o retea de peste 100 de magazine, anunta implicarea in sustinerea autovehiculelor electrice. Cum ? Prin lansarea unei retele nationale de statii de reincarcare a bateriilor.

In prezent, Romania nu sta foarte bine la capitolul masini electrice, fiind situata mai degraba la coada clasamentului, insa necesitatea tot mai stringenta de reducere a poluarii ne obliga la o alta atitudine. Conform Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile,  la jumatatea anului precedent in Romania existau numai 29 de puncte de incarcare, de doua ori mai putine decat în Ungaria.

Actualmente,  un punct de incarcare pentru masini electrice costa in jur de  15.000 de euro.

Sursa de informati pentru masini electrice: Targul RoEnergy Timisoara

De unde ar putea obtine romanii informatii referitoare la astfel de tehnologii ? Pe langa website-urile de profil, amatorii de tehnologii nepoluante pot vizita targurile unde sunt expuse masini hibrid ori electrice.  Spre deosebire de paginile web, expozitiile au avantajul de a putea oferi explicatii “pe viu”, fata in fata cu produsul.  Publicul larg, dar si investitorii, consumatorii si in general iubitorii de energii verzi pot vizita urmatorul eveniment de profil din tara noastra, eveniment specializat pe promovarea tehnologiile nepoluante: Targul RoEnergy Romania, editia Timisoara 2016 care va avea loc in 19-21 octombrie 2016 in orasul de pe Bega.

 

Ajuns la editia a V-a,  la Timisoara, respectiv a X-a editie in Romania ( Bucuresti ), Targul RoEnergy va acoperi, printre altele, si tematica autovehiculelor electrice ori hibrid. Alte teme de interes sunt: biomasa, biogaz, cogenerare, energie solara, PV, eficienta energetica,  microhidroenergie, energie eoliana, infrastructura energetica, platforma led, etc.

Informatii suplimentare si inscrieri se pot solicita pe: info@roenergy.eu

 

 

Posted in Energii Regenerabilewith Comments Off on Kaufland infiinteaza o retea de statii de incarcare pentru masinile electrice

Cat de rentabila este in prezent biomasa in Romania ?03.24.16

PV1

Dupa cum am mai anuntat, Info Day Bioenergy4Business, eveniment dedicat biomasei, in organizarea ARBIO,  va avea loc marti, 29 martie 2016,  ( incepand cu orele 9:30 si pana la 18:00) la hotel Capital Plaza*, Bucuresti.

Ce se va dezbate ?

Dintre temele supuse dezbaterilor spicuim:
-in premiera, prezentarea instrumentului gratuit de calcul pentru proiecte de biomasa
-dezbaterea situatiei existente din sector
-barierele, oportunitatile si nevoile pietei biomasei
-proiecte de succes implementate in Romania

Alte prezentari: Utilizarea biomasei, o solutie fiabila pentru dezvoltarea sustenabila a Romaniei, Producerea de peleti din deseuri agricole. Exemple de bune practici. Surse de finantare, Poveste de succes. Utilizarea biomasei solide pentru producerea de energie termica si electrica, Utilizarea biomasei solide pentru producerea de energie termica si electrica, Analiza barierelor, oportunitatilor si nevoilor in sectoarele de piata cele mai promitatoare , Conditiile legislative privind proiectele pe biomasa, etc.

Informatii suplimentare si inscrieri puteti solicita pe : mariana.godina@arbio.ro

Urmatorul eveniment: Targul RoEnergy Timisoara

Investitorii, consumatorii dar si producatorii de echipamente interesati de biomasa, vor avea ocazia sa se intalneasca la urmatorul Targ RoEnergy, editia Timisoara care va avea loc in 19-21 octombrie 2016 in orasul de pe Bega.

 

Ajuns la editia a V-a, Targul RoEnergy va acoperi urmatoarele tematici: biomasa, biogaz, cogenerare, energie solara, PV, eficienta energetica,  microhidroenergie, energie eoliana, infrastructura energetica, platforma led, etc.

Informatii suplimentare si inscrieri se pot solicita pe: info@roenergy.eu

Posted in Energii Regenerabilewith Comments Off on Cat de rentabila este in prezent biomasa in Romania ?

Piata biomasei la Info DayBionergy4Business03.15.16

PAULOWNIA

Reprezentantii Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz ( ARBIO ) invita firmele din domeniul biomasei la un eveniment de profil. Cititi detalii in textul comunicatului de presa de mai jos.

Info DayBionergy4Business

Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz (ARBIO) are onoarea de a va invita la Info DayBionergy4Business, parte din proiectul sau international “Absorbtia de Bioenergie solida in Europa in sectorul comercial“, care va avea loc in data de 29 martie 2016, la Hotelul Capital Plaza*, Bucuresti.

Evenimentul se adreseaza actorilor relevanti implicati in sectorul biomasei carora le va fi prezentat in premiera instrumentul de calcul pentru proiecte de biomasa elaborat de partenerii din proiect, instrument care serveste oricarei persoane interesate pentru estimarea pertinenta a costurilor economice ale proiectului de biomasa pe care doreste sa il realizeze, in functie de o serie de parametri precum preturi standard, costuri specifice, subventii, indicatori de performanta, etc.

De asemenea, vorbitorii prezenti la eveniment vor analiza situatia existenta, barierele de ordin economic, legislativ si tehnic, oportunitatile si nevoile pietei de biomasa, precum si exemple de bune practici si de implementare cu succes a unor proiecte privind utilizarea biomasei pentru producerea de caldura din biomasa in Romania.

Info Day Bioenergy4Business se desfasoara pe parcursul zilei de marti, 29 martie 2016, incepand cu orele 9:30 si pana la 18:00, partea finala a zilei fiind rezervata intalnirilor B2B, incepand cu orele 16:00.

Datorita faptului ca numarul de locuri este limitat, va rugam sa ne confirmati participarea prin e-mail lamariana.godina@arbio.ro sau la telefon +4 0752 137 414, pana pe 25 martie 2016.

Un articol complet despre Bioenergy4Business puteti gasi aici (format pdf).

Pentru orice detalii suplimentare, va stam la dispozitie.

Cu deosebita consideratie
Grigoris Papageorgiadis
Vicepresedinte

Posted in Energii Regenerabilewith Comments Off on Piata biomasei la Info DayBionergy4Business

Surse de finantare pentru a ajunge independent energetic prin biomasa03.10.16

HE

Sunteti relativ la curent cu posibilitatile de a transforma biomasa in energie, insa, deocamdata nu detineti banii necesari. Ei bine, aici intervin sursele de finantare europene. Cum puteti intra in posesia acestor bani ? Aflati detalii chiar de la Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,  Achim Irimescu, gratie comunicatului de presa de mai jos.

Noi cai de obtinere a independentei energetice a Romaniei: biomasa

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a participat la masa rotundă „Noi căi de obţinere a independenţei energetice a României: biomasa”. Dezbaterea s-a desfăşurat marţi, 8 martie 2016, la Cercul Militar Naţional şi a fost organizată de New Strategy Center şi s-a axat pe tema soluţiilor alternative pentru obţinerea independenţei energetice, biomasa fiind subiectul principal.

În intervenţia sa, ministrul Achim Irimescu a afirmat că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin politicile sale, sprijină dezvoltarea agriculturii și culturile energetice, conform cadrului legal conferit de Politica Agricolă Comună. Ca şi în cazul celorlalte culturi agricole (grâu, porumb, floarea soarelui etc.), culturile de plante energetice sunt eligibile atât la scheme de plăți directe din fonduri europene, cât și la ajutorul național tranzitoriu finanțat din bugetul național.Cuantumul/ha al acestor plăți, se stabilește anual prin Hotărâre a Guvernului, după determinarea suprafețelor eligibile la plată de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, până la finalul lunii martie.Tot din bugetul național, cultivatorii de plante energetice nonalimentare beneficiază de rambursarea sumelor care reprezintă diferenţa dintre acciza standard şi acciza redusă de 21 euro/1000 litri motorină. Cuantumul nominal al sprijinului pentru anul 2016 este de cca. 1,8 lei litru, iar cantitatea maximă anuală de motorină pentru care se acordă ajutor de stat sub formă de rambursare este de 100 litri/ha.

PNDR finanteaza energiile regenerabile

Numărul cultivatorilor de plante energetice a crescut an de an. Astfel, conform bazei de date a APIA, în anul 2015 față de 2014 numărul acestora a crescut la 442 de la 320 în 2014, iar suprafața totală solicitată la plata în 2015 a fost de circa 5.000 ha. Ministerul Agriculturii vine în sprijinul investitorilor care îşi propun să activeze în producţia de biomasă prin măsurile din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020,care oferă posibilitatea finanțării investițiilor în producerea și utilizarea energiei din surse regenerabile. Acestea vor contribui la realizarea obiectivelor transversale legate de protecția mediului, de atenuarea efectelor schimbărilor climatice și de adaptare la acestea, dar și la creșterea numărului fermierilor care vor opta pentru culturile energetice”, a menţionat ministrul Achim Irimescu.

La eveniment au luat parte Corina Popescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, Jean Valvis, vicepreşedinte AOAR, Gustav Melin, preşedinte AEOBIOM (Asociaţia Europeană pentru Biomasă), Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrie din Camera Deputaţilor şi Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Ionel Niţu, preşedintele New Strategy Center şi alţii.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Măsurile din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 care sprijină proiectele de obținere a energiei din resurse regenerabile sunt:

Măsura 4 ”Investiții în active fizice” sprijină printre altele și investiții în instalații pentru producerea de energie electrică și/sau termică, prin utilizarea biomasei. Alocarea financiară totală pentru perioada 2014-2020 este de 2,4 miliarde euro.

Măsura 6 ”Dezvoltarea exploatațiilor și a întreprinderilor” sprijină investițiile în producția de combustibili din biomasă. Unul din domeniile de diversificare acoperite în cadrul sub-măsurilor 6.2 ” Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale” și 6.4 ” Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole” este producția de combustibil din biomasă (ex.: fabricare de peleți și brichete), în vederea comercializării, producerii și utilizării energiei din surse regenerabile pentru desfășurarea propriei activități. Alocarea financiară aferenta submăsurii 6.2 este de 117,8 milioane euro, iar pentru măsura 6.4 este de 152,6 milioane euro.

Prin intermediul submăsurii 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite” se acordă sprijin pentru împădurirea terenurilor agricole și neagricole, printre speciile eligibile pentru împădurire se regăsesc inclusiv salcâmul și 3 specii de salcie: Salcie albă, Salcie căprească, Salcie plesnitoare. Aceasta submăsură beneficiază de o alocare financiară de cca. 124,5 milioane euro.

 

Prin măsurile de interes local ce ar putea fi finanțate prin măsura 19 ”Dezvoltarea Locală LEADER” sunt încurajate printre altele și investițiile ce vizează promovarea utilizării surselor de căldură pe bază de biomasă, crearea și dezvoltarea de sisteme de producere și distribuție a biogazului la nivel de comunitate. Alocarea publică totală pentru 2014-2020 este de 563,5 milioane euro.

 

Cum putem afla ce tehnologii ni se potrivesc ?

Banii si disponibilitatea de investi in tehnologii care ne ajuta sa devenim independenti energetic nu ajung. Pentru ca proiectele frumos aranjate pe hartie sa prinda viata mai este nevoie de ceva important: tehnologiile adecvate.

Din fericire, actualmente in Romania exista solutii pentru a depasi si acest impediment: targurile si expozitiile care prezinta producatori si distribuitori de tehnologii de bioenergie ( biomasa, biogaz, cogenerare, etc). Primul si cel mai mare eveniment de acest gen va avea loc la Timisoara in 19-21 octombrie 2016. Este vorba despre Targul RoEnergy South-East Europe, Romania, Timisoara 2016, Targ International de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica, Punctul de intalnire Nr.1 din Romania din acest domeniu,  editia a V-a in Vestul tarii,  la Pavilion Expovest, Timisoara.

Pentru a afla mai multe informatii despre cum puteti participa la Targul RoEnergy Timisoara, 19-21 octombrie 2016, folositi email-ul: info@roenergy.eu ori telefonul: +40-357.436.266. Alte detalii pe www.roenergy.eu

 

 

 

 

Posted in Energii Regenerabilewith Comments Off on Surse de finantare pentru a ajunge independent energetic prin biomasa

Targul RoEnergy Timisoara 2016, locul unde fermierii se pot informa cu succes03.04.16

soare

Targul RoEnergy Timisoara 2016, locul unde fermierii se pot informa cu succes

Organizatorii expozitiilor si conferintelor specializate pe energii regenerabile si eficienta energetica, R.E.S. Group impreuna cu partenerii sai, anunta urmatorul eveniment din 2016: Targul RoEnergy South-East Europe, Romania, Timisoara 2016, Targ International de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica, Punctul de intalnire Nr.1 din Romania din acest domeniu,  editia a V-a in Vestul tarii, care va avea loc in perioada 19 – 21 Octombrie 2016, la Pavilion Expovest, Timisoara.

Desi actualmente inscrierile se afla intr-o faza incipienta, Organizatorii popularizeaza inregistrarea primului sponsor al manifestarii, Silver Sponsor: compania austriaca Fronius International GmbH, specializata pe solutii de management a energiei.

In ciuda faptului ca domeniul energiei a fost bulversat de desele schimbari legislative din ultima perioada, analistii raman la parerea ca acest domeniu, asociat cu termeni ca eficienta energetica, energii regenerabile ( numind aici:
biomasa, biogaz, cogenerare, energie solara, energie hidro, energie eoliana, etc), este unul de mare viitor.
De ce sa participati la Targul RoEnergy in Timisoara 2016 ?

1. Cunoasteti tehnologii specifice si companii de profil, la Punctul de Intalnire Nr. 1 din Romania pe Regenerabile + Eficienta Energetica.

2. Va pregatiti pentru mediul de afaceri de maine. A se vedea masurile internationale de reducere a poluarii ( COP 21, Paris 2015 ), care urmeaza sa fie implementate si in Romania.

3. 2016, An oportun pentru investitii in Energie + Eficienta Energetica, avand in vedere trendul european din domeniu, cat si prognoza de crestere economica a Romaniei, anuntata la 3,7 %, una dintre cele mai mari din Sud-Estul Europei.

TEMATICA (selectie) :

  • Solutii de termoficare prin cogenerare
  • Centrale pe biomasa pentru spatii rezidentiale, comerciale si industriale
  • Module fotovoltaice pretabile pentru gospodarii
  • Energie din deseuri
  • Energie din peleti
Rezervati din timp un stand pentru a avea anumite beneficii !
CUM PUTETI PARTICIPA:

 

Pentru a afla mai multe informatii despre cum puteti participa la Targul RoEnergy Timisoara, 19-21 octombrie 2016, folositi email-ul: info@roenergy.eu ori telefonul: +40-357.436.266
Avantaje pentru fermieri
Desigur, de prisos sa mai spunem ca biomasa reprezinta un capital inestimabil pentru fermieri, deoarece aceasta se gaseste in belsug in orice exploatatie agricola, unde poate fi tranformata in energie.
Astfel ca, in loc sa cheltuie bani cu colectarea si gestionarea reziduurilor de toate felurile, agricultorii au posibilitatea de a produce energie in propria sa ferma. Asta ca nu mai punem la socoteala faptul ca incepand din 2016, fermierii sunt obligati sa achite o taxa speciala ( 80 de lei / tona ) pentru deseurile nevalorificate si trimise catre un colector specializat.

Posted in Energii Regenerabile, Fermieri & Companiiwith Comments Off on Targul RoEnergy Timisoara 2016, locul unde fermierii se pot informa cu succes

  • You Avatar